Familietraditie voortgezet

Familietraditie voortgezet

Onze familie draait al lang mee in de ijsbereiding. Het was opa Umberto Zilli (‘il Nonno’) uit het stadje Belluno in de zogeheten IJsvallei die in 1932 naar Nederland kwam. Elders ijs maken en verkopen was voor veel mannen uit die streek – de uitlopers van de Dolomieten boven Venetië – een noodzaak, veel andere inkomsten waren er niet. Begin jaren dertig kwamen er heel wat naar Nederland, zo ook opa Zilli, samen met zijn vrouw Maria.

Zij vestigden zich in Arnhem, openden daar aan de Klarendalseweg Gelateria Zilli en kregen zes kinderen: Silvana, Italo, Aida, Leni, Nino en Rosetta. Zilli was een begrip in Arnhem en omstreken en de kinderen gingen zonder uitzondering door in dit mooie ambacht, ook in andere plaatsen. Tot David Zilli, zoon van Italo, de kriebels kreeg en weer ‘in het ijs’ wilde. Samen met zijn partner Jacqueline van Liempd opende ze Gelateria Davide in 2017 aan de Hinthamerstraat 86 in Den Bosch.

Gelateria Davide in Den Bosch is daar het resultaat van. Een prachtige zaak met achterin een professionele keuken met machtige ijsmachines, en voldoende gekoelde opslagruimte voor de verse melk en het verse fruit. Bij binnenkomst is de meterslange toonbank de blikvanger, boordevol vers ijs in vele smaken, diverse ijstaarten en kleurige macarons. Gezellige zitjes binnen én buiten zorgen dat u ongestoord van uw ijsje kunt genieten.

De ouders en ooms en tantes van David vertrokken overigens allemaal weer terug naar Italië om daar in betrekkelijk rust van hun oude dagen te genieten. Buona fortuna.