IJs smaken Gelateria Davide

IJS maken in kleuren en smaken

Toen David als Zilli-telg weer in het ijs wilde, hoefde hij de familie maar ‘aan te kijken’ en de verhalen en recepten kwamen los. Zo kan David vandaag beschikken over unieke kennis en wetenschap over het maken van zowel room- als fruitijs. De laatste categorie staat te boek als traditioneel Italiaans ijs en bestaat uit weinig meer dan water, dextrose en vooral fruit. David Zilli maakt het van fruit wat in overvloed aanwezig is, en volgt zo de seizoenen.

Zijn ijssoorten op melkbasis bestaan uit melk, room, dextrose of fructose. Het ambachtelijke karakter komt van de bereidingswijze en de rijke samenstelling, “want er is altijd wat te smokkelen”, zegt David. Hij kiest voor een absoluut minimum aan suiker en als er al met smaakstoffen gewerkt moet worden, zijn die puur natuur.

Werken met de natuur als leverancier houdt wel in dat het ijsassortiment kan variëren. De beschikbaarheid van vers fruit van het seizoen – en de smaakvoorkeuren van de klanten – bepalen welke ijssoorten er in de vitrine komen.

De smaken (in wisselende samenstelling dus)

·       Fragola - Aardbeien ijs, gemaakt van verse aardbeien

·       Mango - Mango ijs, gemaakt met vers fruit van de markt

·       Limone - Citroen ijs gemaakt met citroenen van Sicilië

·       Mirtilli - Bosbessen ijs

·       Melone - Meloen ijs

·       Banana - Bananen ijs

·       Nociola - Hazelnoten ijs

·       Stracciatella - Vanille met stukken chocolade

·       Chocolata - Chocolade ijs, puur zonder room, goed voor de lijn en het humeur

·       Torrone - Italiaanse nougat

·       Bianco - Witte chocolade

·       Red Velvet - Witte chocolade met cheese cake en aardbeien ijs

·       Mascarpone con salato - Mascarpone met gezouten caramel

·       Creme Brulée – custard met caramel, wie houdt er niet van?

·       Tiramisu – net zo lekker als het klassieke Italiaanse dessert

·       Pistacchio – van de beste pistachenoten